مسابقه دین و اندیشه خانه قرآن باشگاه کاربران جامعه ورزشی خانواده خوشبخت دنیای کودکان آشپزی و تغذیه موبایل دانش و تکنولوژی مجله سلامت سیاست گردشگری
دنیای عکس و عکاسی اقتصاد زنان ادبیات هــنر سینما و تلویزیون بزرگان و مشاهیر مهدویت سرگرمی دانلود نرم افزار مرکز کتاب پایگاه ها جستجو روابط عمومی مقالات
   
صفحه اصلی وب سایت فید مطالب وب سایت عضویت رایگان در وب سایت جستجو در وب سایت سوالات رایج نقشه وب سایت درباره ما تماس با ما  
حتما ببنید
دقت کردید ؟؟
/archive/photography/0/10/default.html
/photo-gallery/archive/17/135/276/0/30/default.html
/News-Article/Help/help_for_using_tebyan/2010/12/27/16865.html
/ItMatchOnline.html
جدیدترین مطالب این بخش

من ((ارسنيك )) هستم !
من مسكن درد، مسكن سلسله ى اعصاب بوده و خواب را راحت مى كنم من به پوست شما لطافت و زيبايى مى بخشم ، ...

من ((آهن )) هستم !
قرمزى گويچه هاى سرخ خون شما در نتيجه وجود من در آنها است . با كم خونى مبارزه مى كنم و خون پاك براى ...

ارسال مطالب به دوستان
send to freinds ارسال مطلب برای استفاده سایر دوستان

عنوان مطلب : نمک های ید دار
 
 برای ارسال این مطلب به دوستتان لطفا منو های زبر را بدقت تکمیل و دکمه ارسال را کلیک نمایید

 
 
 
 
  
دریافت رایگان (کلیک کنید)
ارسال دعوتنامه (کلیک کنید)
بازدید ها :   1017   بازدید   
تاریخ درج مطلب  2/6/1389
تغییر اندازه متن:  افزایش اندازه فونت متن    کاهش اندازه فونت متن
  چاپ این مطلب  

نمک های ید دار

نمک ‌هاي يُددار فلورينه


نمک

رييس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، از افزودن فلور به نمک‌ هاي يُددار براي استفاده مناطقي که با کمبود فلورايد مواجه هستند، خبر داد و گفت: به اين ترتيب نمک‌ هاي يُددار فلورينه با تجويز پزشک در داروخانه‌ هاي کشور ارائه خواهد شد.

دکتر پريسا ترابي در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با اشاره به برنامه افزودن فلور به نمک‌ هاي يددار، گفت: بررسي ‌هاي اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت نشان داده که ميزان فلورايد در برخي مناطق کشور پايين است. به اين ترتيب برگزاري جلسات مشترکي در وزارت بهداشت منتج به آن شد که در برخي مناطق با شيوع بالاي کمبود فلور با تجويز پزشک، نمک‌ هاي يُددار فلورينه در داروخانه‌ ها ارايه شود. اين نمک ‌هاي يُددار فلوردار با برچسب خاصي مشخص شده ‌اند.

غني ‌سازي نمک با يُد و فلور نبايد تشويقي براي افزايش مصرف نمک باشد.

وي با تاکيد بر آن که غني سازي نمک با يُد يا فلور دليلي نيست که براي دريافت يُد يا فلور بيشتر، نمک بيشتري مصرف شود، گفت: ميزان يُد يا فلوري که به نمک اضافه مي ‌شود بر اساس ميزان مصرف نمک است؛ به اين معنا که اگر نمک از ميزان معمول بيشتر استفاده شود، دريافت يُد و فلور هم بالا مي ‌رود که بي ‌ترديد اين ميزان دريافت اضافي، مناسب نيست. اگرچه مصرف زياد اين نمک ‌ها به دوز مسموميت نمي ‌رسد، اما غني ‌سازي نمک با يُد و فلور نبايد تشويقي باشد براي افزايش مصرف نمک؛ چرا که به دليل مصرف زياد نمک از سوي مردم، مشکلات زيادي وجود دارد و هنوز با فرهنگ کاهش مصرف نمک فاصله زيادي داريم.

دکتر ترابي دراين زمينه ادامه داد: بسياري از موارد مشاهده مي ‌شود که افراد هنگام صرف غذا بدون چشيدن غذا، ابتدا به آن نمک مي ‌پاشند. در اين زمينه توصيه مي ‌شود نه تنها هنگام صرف غذا نمک اضافه نشود بلکه بايد سعي شود استفاده از نمک در زمان طبخ غذا نيز کاهش يابد؛ چرا که غذاهاي صنعتي و آماده، انواع کنسرو‌ها، دوغ، پنير، تنقلات کودکان و ديگر مواد غذايي از نمک زيادي برخوردارند.
افزايش دريافت نمک، عاملي براي افزايش فشارخون و بيماري ‌هاي قلبي عروقي است.

همچنين در بسياري از مواد غذايي به منظور جلوگيري از فساد غذايي از نمک به عنوان يک عامل نگه دارنده استفاده مي‌ شود. بنابراين افراد جامعه ناخواسته اضافه دريافت نمک را تحمل مي ‌کنند و لازم است مصرف نمک هنگام طبخ و صرف غذا کاهش يابد.
نمک

وي با هشدار به افراد داراي سابقه بيماري‌ هاي قلبي عروقي و فشار خون نسبت به مصرف زياد نمک، انواع استرس ‌هاي محيطي، استعمال دخانيات، چاقي، آلودگي هوا و ... را از عوامل خطر ابتلا به بيماري ‌هاي قلبي عروقي و فشار خون دانست و گفت: افزايش دريافت نمک عاملي است که به افزايش فشارخون و بيماري ‌هاي قلبي عروقي کمک مي ‌کند. اگرچه بيماري‌هاي قلبي - عروقي و فشارخون بعد از حوادث و سوانح، رتبه دوم بيماري‌ ها در کشور را به خود اختصاص مي ‌دهند، اما بيماري ‌هاي قلبي عروقي در ميانسالان کشور رتبه اول بيماري‌ ها را دارد. بنابراين با توجه به شيوع بيماري‌ هاي قلبي عروقي و فشارخون در کشور تا حد امکان عواملي که در دست خود افراد است نبايد به ديگر عوامل زمينه‌ ساز بيماري ‌ها اضافه شود.

گردآوري : گروه آشپزي و تغذيه سايت تبيان زنجان

http://www.tebyan-zn.ir/cooking_nutrition.html

آرشیو های مرتبط : نمک , ید , نمک یدار ,
  
نوشته شده توسط محمد  خدادادی در تاریخ 90/9/24 ساعت 19:6

خوب بود

  

12345
 
1 نفر به اين مطلب راي داده اند
میزان متوسط :5.0 از 5

اين مطلب تا چه ميزان مورد قبول شما واقع شد ؟
 نام و نام خانوادگی : 
آدرس Email :             
کد درون تصویر را وارد نمایید                       
 
 12345 
ضعيفعــالی
ضمن تشکر از توجه شما به این مطلب , نظرات سازنده شما در هر مطلب را صمیمانه ارج نهاده و آنرا به عنوان مرجعی قابل اعتماد جهت پیشرفت و ترقی اطلاع رسانی در فضای گفتمانی مناسب , می دانیم و اميد داريم بتوانيم از حسن نظر شما در راستاي افزايش سطح ارائه محتوا و خدمت رساني بهره گيريم.
نظر شما پس از بررسی توسط بخش محتوا, قابل روئیت برای عموم خواهدبود .
(توجه: تایید نظرات به معنی قبول و یا تایید محتوای آن  از سوی تبیان زنجان نمی باشد )

 
 

1270
© 2004-2009 Tebyan. The content is copyrighted to Tebyan Cultural and Information center and may not be reproduced on other websites.