مسابقه دین و اندیشه خانه قرآن باشگاه کاربران جامعه ورزشی خانواده خوشبخت دنیای کودکان آشپزی و تغذیه موبایل دانش و تکنولوژی مجله سلامت سیاست گردشگری
دنیای عکس و عکاسی اقتصاد زنان ادبیات هــنر سینما و تلویزیون بزرگان و مشاهیر مهدویت سرگرمی دانلود نرم افزار مرکز کتاب پایگاه ها جستجو روابط عمومی مقالات
   
صفحه اصلی وب سایت فید مطالب وب سایت عضویت رایگان در وب سایت جستجو در وب سایت سوالات رایج نقشه وب سایت درباره ما تماس با ما  
حتما ببنید
نكات ایمنی لاستیک خودرو
نانوتکنولوژی و صنعت نساجی
پخش‌كننده موسیقی Cowon iAudio 7
آیا گوگل رقیب پیدا کرده است؟
آشنایی با گریدر
ابیراهی و انواع آن
پرورش ماهی اسکار
همه چیز درباره کولر خودرو
دقت کردید ؟؟
http://news.tebyan-zn.ir/
/News-Article/News_agency/public_relation_tebyan/2012/1/11/48585.html
/News-Article/Help/help_for_using_tebyan/2010/12/27/16865.html
/archive/Religion_Thoughts/the_infallibles_family/god_messengers/Muhammad_prophet/0/10/default.html
/Voting/public_opinion/default.html
/archive/photography/0/10/default.html
/ItMatchOnline.html
/photo-gallery/archive/17/135/276/0/30/default.html
جدیدترین مطالب این بخش

آموزش کاشت و برداشت کدو
اگر به تازگی به باغبانی و کاشت گیاه های خوراکی علاقه مند شده اید، توصیه می کنیم این کار را با کاشت ...

100سال زندگي بدون آب
پس از ميليون ها سال که از تکامل گياهان مي گذرد، گياهان اوليه جاي خود را کم کم به گونه هايي داده اند...

ارسال مطالب به دوستان
send to freinds ارسال مطلب برای استفاده سایر دوستان

عنوان مطلب : آموزش کاشت و برداشت کدو
 
 برای ارسال این مطلب به دوستتان لطفا منو های زبر را بدقت تکمیل و دکمه ارسال را کلیک نمایید

 
 
 
 
  
دریافت رایگان (کلیک کنید)
ارسال دعوتنامه (کلیک کنید)
بازدید ها :   1100   بازدید   
تاریخ درج مطلب  27/1/1393
تغییر اندازه متن:  افزایش اندازه فونت متن    کاهش اندازه فونت متن
  چاپ این مطلب  

آموزش کاشت و برداشت کدو

 آموزش کاشت و برداشت کدو واحد دانش و تکنولوژی تبیان زنجان

 

اگر به تازگی به باغبانی و کاشت گیاه های خوراکی علاقه مند شده اید، توصیه می کنیم این کار را با کاشت کدو آغاز کنید. کدو سبز یا زرد که در بهار و تابستان رشد می کنند، کاشت و پرورش بسیار آسانی دارند و موجب می شوند تا به باغبانی و کشاورزی بیشتر علاقه مند شوید.

• دوره رشد از هنگام باروری تا برداشت محصول: ۴۵ تا ۶۵ روز کدو سبز/زرد – ۶۰ تا ۱۱۰ روز کدوحلوایی

• مقدار نور موردنیاز: آفتاب مستقیم

• میزان آب موردنیاز: هر روز باید آبیاری شود. خاک باید دایم مرطوب باشد.

مراحل کاشت و نگهداری

برای کاشت کدو باید جای گرم با نور مستقیم آفتاب را انتخاب کنید که زه کشی بسیار خوبی هم داشته باشد. خاک باید کود و مواد معدنی لازم را داشته باشد و در روزهای اولیه بهار باید بذر آن را بکارید. بهتر است بذر کدو را ابتدا در خانه و یک هفته پیش از کاشت در گلدان کوچکی بکارید و سپس به خاک منتقل کنید.

برای کاشت کدوسبز باید بذر را در عمق ۲ تا ۵ سانتی متری خاک بکارید و میان هر کدام از آنها ۳۰ تا ۳۵ سانتی متر باید فاصله باشد. البته اگر زمین بزرگی دارید، هر چه این فاصله را بیشتر کنید، بهتر است. برای کدوهای حلوایی و زمستانی باید حداقل ۴۵ تا ۷۵ سانتی متر میان دو گیاه فاصله باشد.

مراقبت

پس از کاشت گیاه باید خاک آن را حسابی آبیاری کنید. در طول هفته نیز نباید بگذارید خاک گیاه خیلی خشک شود. اما آبیاری زیاد خاک یا برگ های زیاد نیز موجب ایجاد کپک می شود. برای کود دادن خاک نیز باید منتظر اولین شکوفه شوید. هنگامی که نخستین گل های کدو را مشاهده کردید، می توانید به خاک کود دهید.

هنگامی که کدو کمی رشد کرد، زیر آن فوم قرار دهید تا روی زمین نیفتد تا نگندد. برای گیاه می توانید داربست فلزی یا چوبی درست کنید تا قامت آن را راست نگه دارد و از افتادن کدو روی زمین جلوگیری شود. البته کدو حلوایی وزن سنگینی دارد و باید به این نکته توجه داشته باشید.

از بیماری های کدو می توان به حشره، شب پره، سوسک خیار، شپشه گیاه، مایت (انگل گیاه)، نخسانه (کرم انگلی) و حشرات جمنده اشاره کرد.

کپک های کرکی و پودری نیز از دیگر بیماری های کدو هستند که می توانند به آن آسیب برسانند. می توانید روی خاک این گیاه یک لایه کاور بکشید تا از حمله حشرات در امان بماند.

برداشت

کدو سبز اصولا دوماه پس از کاشت قابل برداشت است. کدو قلیانی (با سر باریک) و کدوی صدفی هنگامی که به اندازه ۵ تا ۸ سانتی متر رسیدند قابل برداشت هستند. انواع کدوسبز باید به بلندی ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر برسند. کدو را باید از ساقه نزدیک به میوه و با قیچی یا چاقوی تیز بچینید. ساقه کدو تیغ دارد و باید حتما دست کش به دست کنید.

برای برداشت کدوحلوایی باید منتظر شوید تا پوست آن کاملا سفت شود به طوری که با ناخن نتوانید روی آن خراش ایجاد کنید.

خواص کدو

کدو از لحاظ طب قدیم، سرد است و بدن را قلیایی می کند. خود کدو برای لاغری بسیار مفید است و تخم کدوی خام اثر دفع کرم روده دارد و چون سمی نیست اطفال نیز می توانند از آن استفاده کنند. برای این منظور باید مقدار ۵۰ گرم تخم کدو را پودر و با عسل مخلوط و مصرف کنید و پس از چهار ساعت یک مسهل همچون روغن کرچک بخورید تا کرم ها را دفع شوند.

از دیگر خواص کدو باید گفت که ملین و مدر است و برای رفع یبوست، رفع سوءهاضمه، کاهش تب، رفع دندان درد (قرقره آب کدو)، خون ساز (به همراه آب غوره یا سرکه)، درمان گوش درد (چند قطره آب کدو در گوش بچکانید)، برطرف کننده التهاب معده، کبد و کلیه، درمان بواسیر و خونریزی معده و روده (پوست کدو را خشک کنید و بخورید)، رفع تب و دل پیچه و پیشگیری سرطان مناسب است.

کدو حلوایی نیز مقدار کمی کالری دارد و برای لاغری رژیم خوبی به شمار می رود. همچنین منبع غنی پتاسیم است و برای افراد دچار فشار خون مفید می باشد، ولی برای افراد دچار ناراحتی کلیوی مناسب نمی باشد. جذب آهن و منیزیوم آن نیز خوب است.

کدو حلوایی منبع غنی بتاکاروتن است و رنگ نارنجی آن به دلیل وجود همین ترکیب است. بتاکاروتن پیش ساز ویتامینA و یک آنتی اکسیدان مهم در بدن می باشد که بدن را از حمله رادیکال های آزاد و اثر تخریبی آنها حفظ می کند.

منبع:آفتاب


گرد آوری: گروه دانش وتکنولوژی سایت تبیان زنجان
http://www.tebyan-zn.ir/science_technology.html

توجه : این مقاله توسط سیستم نرم افزاری واحد های وب سایت گردآوری شده است و تبیان زنجان ادعای مالکیت این محتوا را نداشته و صرفاً جهت ارتقای سواد عمومی منتشر گردیده است .تبیان زنجان یک وب سایت عمومی اطلاع رسانی میباشد. در صورتی که تولید کننده اصلی این محتوا میباشید و مایل نیستید در وب سایت تبیان زنجان این مطلب در دسترس عموم قرار گیرد لطفا از لینک ' ارسال گزارش ' زیر نسبت به ارسال درخواست خود اقدام فرمایید .
ارسال گزارش
آرشیو های مرتبط : کاشت کدو , کشاورزی ,
  

12345
 
0 نفر به اين مطلب راي داده اند
میزان متوسط :0.0 از 5

اين مطلب تا چه ميزان مورد قبول شما واقع شد ؟
 نام و نام خانوادگی : 
آدرس Email :             
کد درون تصویر را وارد نمایید                       
 
 12345 
ضعيفعــالی
ضمن تشکر از توجه شما به این مطلب , نظرات سازنده شما در هر مطلب را صمیمانه ارج نهاده و آنرا به عنوان مرجعی قابل اعتماد جهت پیشرفت و ترقی اطلاع رسانی در فضای گفتمانی مناسب , می دانیم و اميد داريم بتوانيم از حسن نظر شما در راستاي افزايش سطح ارائه محتوا و خدمت رساني بهره گيريم.
نظر شما پس از بررسی توسط بخش محتوا, قابل روئیت برای عموم خواهدبود .
(توجه: تایید نظرات به معنی قبول و یا تایید محتوای آن  از سوی تبیان زنجان نمی باشد )

 
 

172597
© 2004-2009 Tebyan. The content is copyrighted to Tebyan Cultural and Information center and may not be reproduced on other websites.