واحد دانش و تکنولوژی تبیان زنجان
حیات بر روی زمین، در نتیجهی تأثیر تغییرات جهانی آب و هوا، شاهد تحولات قابل توجهی بوده است. اجازه دهید تا یک سری از اثرات قابل توجهی که چنین تغییراتی، در سر تا سر جهان به وجود آوردهاند را، افشا کنیم.
حال زمان آن رسیده که ما اهمیت سیستمهای زیست محیطیمان را، که مدت زمان طولانی است که در معرض اثرات اکولوژیکی وحشتناکی هستند، درک کنیم. تغییرات آب و هوایی، به واسطهی تغییراتی که در آب و خاک، که دو جنبهی ضروری حیات در روی سیارهی زمین هستند، نا متعادلیهای وحشتناکی در حیات محیط زیست موجود بر روی کرهی زمین ایجاد میکنند.
این یکی از بزرگترین چالشهای زیست محیطی است، که به شدت توسط فعالیتهای انسانی از قبیل جنگل زدایی، شهر نشینی، انتشار گازهای گل خانهای و غیره، تحریک میشود. بیش از یک قرن پیش، مردم سر تا سر جهان برای مصارف خانگی، مصارف کارخانجات و حمل و نقل، از سوزاندن نفت و زغال بهره میگرفتند.
با این وجود، امروزه، سوزاندن بیش از حد این قبیل سوختهای فسیلی، منجر به ورود مقادیر قابل توجهی از گازهای گلخانهای مانند دی اکسید کربن و متان، به جو زمین شده است. این قبیل گازهای گل خانهای سبب شدهاند که جو زمین خیلی سریعتر از آن چه که در گذشته بوده، گرم شود.
توجه داشته باشید که عواقب ناشی از تغییرات آب و هوا (climate) نباید به عنوان تغییر و تحولات در آب و هوای لحظهای (weather) جهان تلقی شود. که weather تنوع زیادی را ارائه میدهد و برای یک منطقهی خاص، در یک برههی زمانی خاص از روز، قابل مشاهده است، در حالی که climateیک دورهی بلند مدت از این کنوانسیون روز مره است.
به عنوان مثال، متوسط درجه حرارت ماهانه یا سالانه و یا بارش در یک منطقهی خاص. این تعاریف را در ذهن خود داشته باشید، که در ادامهی این مقاله به طور مفصلتری در رابطه با دلایل و اثرات تغییرات آب و هوا، بحث خواهد شد.
دانشمندان دیدگاههای خود را در رابطه با دلیل اصلی طبیعی تغییرات آب و هوا، با عنوان توسعهی انسانی تأثیرات گازهای گل خانهای و گرم شدن کرهی زمین، مطرح میکنند. این اثر نوعی از گرم شدن زمین است و زمانی ایجاد میشود که اتمسفر زمین گرمایی را که قرار است به طرف فضای بی کران تابش دهد، به دام میاندازد.
گازهایی هم چون کربن دی اکسید، اکسید نیتروژن، متان و بخار آب در اتمسفر، همانند شیشههای گل خانه رفتار میکنند، به این صورت که اجازهی ورود نور خورشید را به داخل میدهند ولی جلوی خروج آن از محیط گل خانه را میگیرند.
از سوی دیگر فعالیتهای انسانی از قبیل سوزاندن سوختهای فسیلی، میزان دی اکسید کربن موجود در اتمسفر را افزایش میدهد. جدای از این تبدیل جنگلها به مراتع و زمینهای صاف جهت کشاورزی، جنگل زدایی برای صنعتی شدن و شهر نشینی، و غیره، از دیگر علل اصلی میباشند. با افزایش سطح آلودگی هوا و آب، خلاصی از سیستم زیست محیطی رو به زوال و نا بودی، غیر ممکن و فراتر از حد تصور است. با این حال، تلاشها برای تولید و استفاده از سوختهای جای گزین و منابع انرژی کار آمد میباشد تا اثرات سوختهای فسیلی را محدود کنیم.
منبع:راسخون
گرد آوری: گروه دانش وتکنولوژی سایت تبیان زنجان
http://www.tebyan-zn.ir/science_technology.html
توجه : این مقاله توسط سیستم نرم افزاری واحد های وب سایت گردآوری شده است و تبیان زنجان ادعای مالکیت این محتوا را نداشته و صرفاً جهت ارتقای سواد عمومی منتشر گردیده است .تبیان زنجان یک وب سایت عمومی اطلاع رسانی میباشد. در صورتی که تولید کننده اصلی این محتوا میباشید و مایل نیستید در وب سایت تبیان زنجان این مطلب در دسترس عموم قرار گیرد لطفا از لینک ' ارسال گزارش ' زیر نسبت به ارسال درخواست خود اقدام فرمایید .
ارسال گزارش