مسابقه دین و اندیشه خانه قرآن باشگاه کاربران جامعه ورزشی خانواده خوشبخت دنیای کودکان آشپزی و تغذیه موبایل دانش و تکنولوژی مجله سلامت سیاست گردشگری
دنیای عکس و عکاسی اقتصاد زنان ادبیات هــنر سینما و تلویزیون بزرگان و مشاهیر مهدویت سرگرمی دانلود نرم افزار مرکز کتاب پایگاه ها جستجو روابط عمومی مقالات
     
صفحه اصلی وب سایت فید مطالب وب سایت عضویت رایگان در وب سایت جستجو در وب سایت سوالات رایج نقشه وب سایت درباره ما تماس با ما  
حتما ببنید
لینکستان وب سایت های مفید
آموزش آشپزی
امر به معروف و نهی از منکر
لینکستان تبیان زنجان معرف وب سایت شما
آپدیت روزانه ESET NOD 32 username password

مطالب خواندنی ارسالی اعضا
ثبت مطلب شما در تبیان     / بازدید ها :   391   بازدید /    تاریخ ارسال مطلب از سوی کاربر   8/5/1390 /    تغییر اندازه متن:  افزایش اندازه فونت متن    کاهش اندازه فونت متن
   
توجه : این مطلب جزو مطالب ارسالی کاربران به ساختار وبلاگی خود در وب سایت می باشد . تبیان زنجان مسئولیتی در خصوص بررسی فنی محتوای آن ندارد و محتوای آنرا تایید یا رد نمی کند . برای مطالعه قوانین ارسال مطلب "این قسمت " را ببینید .

خواص گیاه رازیانه
نوع مطلب : مطالب درج شده توسط اعضای وب سایت [ مشاهده قوانین درج مطلب توسط اعضا در وبلاگ های تبیان زنجان ]

خواص گیاه رازیانه

رازیانه از نظر طب قدیم ایران،گرم و خشک است و دارای خواص فراوانی است که از جمله آن فعال کردن مغز است.

 رازیانه گیاهی است معطر، علفی و دوساله که ارتفاع آن تا 2 متر می‌رسد. ساقه آن دارای شیارهای هم ردیف و موازی است. برگ‌های آن نازک و نخی‌مانند و گل‌ها زرد و به صورت خوشه در انتهای ساقه ظاهر می‌شود. میوه رازیانه کوچک و به طول حدود 8میلی‌متر و عرض 3میلی‌متر و دارای بویی معطر و طعمی شیرین است. رازیانه در مناطق مدیترانه‌ای به‌خوبی رشد می‌کند و در ایران در مناطق شمالی کشور در دامنه‌های کوه‌های البرز به‌طور خودرو می‌روید.

خواص رازیانه:

رازیانه، نوعی گیاه دارویی است که مصارف مختلفی دارد. تمام بخش‌های مختلف این گیاه یعنی دانه، برگ و ریشه آن خوراکی است، ولی روغن حاصل از دانه‌‌های رازیانه، سمی است و حتی مصرف کم آن، می‌تواند به ایجاد دانه‌های پوستی، مشکلات تنفسی و حالت تهوع منجر شود.

رازیانه با خواص فراوان دارویی، التیام بخش بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرفه و سرماخوردگی است.
این گیاه دارای طعم تند، تلخ و شیرین است و کمی به طعم نعناع شبیه است.

مصرف رازیانه باعث افزایش شیرمادر و نیز کاهش وزن می‌شود اما توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه این گیاه، ممکن است منجر به تشنج عضلانی و حتی توهم شود.



رازیانه همچنین دارای مقدار فراوانی پتاسیم است که باعث کاهش فشارخون می‌شود و به این ترتیب برای افرادی که دچار حمله قلبی می‌شوند، مفید است. این گیاه دارویی، سموم بدن را پاک می‌کند و بیماری‌ التهاب دهان را از بین می‌‌برد و به خاطر خاصیت خلط‌آور‌ش برای درمان سرماخوردگی و نیز سرفه مفید است.
بخار حاصل از جوشاندن برگ‌‌های این گیاه در آب، بیماری آسم و برونشیت را تسکین می‌‌دهد.

رازیانه باعث تقویت چشم می‌شود، حساسیت‌های چشم را از بین می‌برد و دارای خواص فراوانی برای کبد، طحال و مثانه است، قاعده آور است، اشتها را زیاد می‌کند و مغز را فعال و حالت تهوع را برطرف می‌کند.

برگ‌های رازیانه ادرار آور است، نفخ و گاز معده را از بین می‌برد و دردهای مفاصل را برطرف می‌کند. جوشانده ریشه رازیانه ملین و مسهل است، روغن تخم رازیانه کرم روده را از بین می‌برد، رازیانه به علت داشتن هورمون زنانه رشد دخترها را جلو می‌اندازد. برای از بین بردن درد آرتروز روغن رازیانه را در محل درد بمالید، برای برطرف کردن آسم، سرفه و تنگی نفس از دم‌کرده تخم رازیانه به مقدار 3فنجان در روز استفاده کنید.

ریشه رازیانه دارای کومارین (Coumarin) است. چون این ماده رقیق‌کننده خون است بنابراین افراد مبتلا به تصلب شرائین یا انسداد رگ‌ها می‌توانند از جوشانده ریشه رازیانه استفاده کنند.

تبیان زنجان www.tebyan-zn.ir

دم کرده رازیانه

مقدار یک قاشق چایخوری رازیانه را کوبیده و در یک لیوان آب جوش بریزید و آن ر ا به مدت 10‌دقیقه دم کنید.

دم کرده برگ رازیانه

30گرم برگ رازیانه را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت 10دقیقه دم کنید. این دم کرده مقوی اعصاب است و هضم غذا را سریع می‌کند.

پیاز رازیانه

رازیانه حاوی مقادیر فراوانی ویتامین، مواد معدنی و فیبر است؛ منگنز، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن، ویتامینC و B3 از این موارد است. ویتامین‌C موجود در پیاز رازیانه، ضد‌باکتری بوده و برای سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.



علاوه بر آن، این بخش از گیاه، دارای فیبر فراوانی بوده که برای کاهش کلسترول، مفید است و از ابتلا به سرطان روده پیشگیری می‌کند.

تبیان زنجان www.tebyan-zn.ir

مضرات رازیانه

رازیانه چون گرم است بنابراین برای گرم مزاج‌ها خوب نیست و این افراد باید آن را با سکنجبین بخورند.
زیاده‌روی در مصرف رازیانه معده را سست می‌کند و تشنج می‌آورد.


باز منتشر شده توسط rohisamadi در وب سایت تبیان مرکز زنجان   

توجه : این مطلب جزو مطالب ارسالی کاربران به ساختار وبلاگی خود در وب سایت می باشد . تبیان زنجان مسئولیتی در خصوص بررسی فنی محتوای آن ندارد و محتوای آنرا تایید یا رد نمی کند . برای مطالعه قوانین ارسال مطلب "این قسمت " را ببینید .
© 2004-2009 Tebyan. The content is copyrighted to Tebyan Cultural and Information center and may not be reproduced on other websites.