فاينانس
چنانچه موسسه مالي مرتبط با اعتبار اسنادي به صورت يوزانس، بدون دخالت بانک مرکزي و به طور مستقيم با خريدار يا فروشنده کالا ارتباط برقرار نمايد رابطه يوزانس از نوع فاينانس بوده که بدان «يوزانس خارجي» هم مي گويند.
ريفاينانس
اگر بانک مرکزي موسسه مالي مرتبط با يوزانس را انتخاب نمايد و با آن قرارداد ببندد يوزانس، «يوزانس داخلي» يا ريفاينانس ناميده مي شود. به عبارت ديگر در اين نوع از اعتبارات اسنادي بانک مرکزي از خطوط اعتباري که بانکهاي خارجي در اختيار آن گذاشته اند براي تامين مالي استفاده مي نمايند. در اين حالت در حال حاضر فقط ده درصد از بهره يوزانس از وارد کننده دريافت مي شود و با وي به مثابه طرف قرارداد اعتبار اسنادي خواهد شد. لذا وارد کنندگان بايستي مبلغ پيش پرداخت براي گشايش اعتبار را مانند اعتبار اسنادي نقدي بپردازند اين از جمله شيوه هاي تشويقي است که بانک مرکزي در بحران هاي ارزي براي ترغيب وارد کنندگان به گشايش اين نوع اعتبار اتخاذ مي نمايند. همچنين در يوزانس داخلي يا ريفاينانس نرخ بهره اي که بانک مرکزي مي دهد نصف نرخ تنزيل و بهره اي است که موسسات مالي مستقيماً از وارد کنندگان ايراني مي گيرند.
وارد کنندگان ايراني بايد اين نکته را مد نظر قرار دهند که حين خريد کالا از طريق ريفاينانس، حتي الامکان کالا را ارزان خريداري نمايند تا بهره پرداختي مذکور تا حدودي جبران شود.
باز منتشر شده توسط yaali110 در
وب سایت تبیان مرکز زنجان
توجه : این مطلب جزو مطالب ارسالی کاربران به ساختار وبلاگی خود در وب سایت می باشد . تبیان زنجان مسئولیتی در خصوص بررسی فنی محتوای آن ندارد و محتوای آنرا تایید یا رد نمی کند . برای مطالعه قوانین ارسال مطلب "این قسمت
" را ببینید .